Even voorstellen

Mijn naam is Lisanne Senden en ik ben woonachtig met partner en 2 kinderen in Simpelveld. In 2008 hebben wij onze eerste hond gekocht, een engelse stafford genaamd Brutus. Met Brutus heb ik een enkele show gelopen en met name gehoorzaamheidscursussen gedaan tot aan het landelijk GGB niveau. Met heel veel plezier deed ik de ene na de andere gehoorzaamheidscursus. Door mijn gedrevenheid en de manier van omgang met mijn hond viel ik op binnen de vereniging en werd mij gevraagd om als zijnde hulp instructeur les te geven bij de vereniging. Deze kans heb ik direct aangenomen en het beviel mij zo goed dat ik in 2011 de opleiding tot kynologisch instructeur heb gevolgd en sindsdien erkend gediplomeerd instructeur ben bij de Raad van Beheer.

In de daarop volgende jaren is ons gezin uitgebreid met Bully, een amerikaanse bulldog. Bully was een echte bulldog, alles op het gemak en een allemansvriend. Een hond waar je alles mee kon doen, hij vond het allemaal prima. Met Bully heb ik ook diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan. Helaas werd Bully ernstig ziek en hebben wij hem op 4-jarige leeftijd moeten laten inslapen.

Vervolgens is Merle, onze kruising border collie/duitse herder, bij ons terecht gekomen. Met Merle begonnen met puppy/gehoorzaamheidscursussen en vervolgens behendigheid. Tevens enkele workshops op verschillende hondensport gebieden bijgewoond. Merle gaat geregeld mee naar de cursus als ik moet les geven en gebruik haar dan als ‘voorbeeld hond’. Vaak vertelt het plaatje meer als woorden. Op dit moment ben ik actief met Merle in de wereld van de canicross.

In 2017 is Merle gedekt door een border collie reu en heeft zij een prachtig nest met 6 pups gekregen. Daar is 1 pup van bij ons blijven wonen en dat is Pip, onze clown van de roedel. Heel actief, leergierig en een hondje waar je de hele dag mee bezig kan zijn. Ook Pip heeft gehoorzaamheidscursussen gevolgd, een workshop hoopers en is mijn canicross maatje.

Gedurende de jaren heeft mij het gedrag van honden erg geïnteresseerd. De opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is dan ook de volgende stap die genomen is. Jaarlijks neem ik deel aan diverse bijeenkomsten en lezingen om mijn kennis op peil te houden, te verbreden en me nog steeds te verdiepen in het gedrag van de hond met de wetenschap van nu.

Ik hoop jullie te mogen verwelkomen op mijn hondenschool en dat ik de kennis die ik heb opgedaan gedurende de jaren met jullie kan delen.Schuiven naar boven