Even voorstellen

Merle, Saar en Pip

Mijn naam is Lisanne Senden en ik ben woonachtig met partner en 2 kinderen in Simpelveld. In 2008 hebben wij onze eerste hond gekocht, een engelse stafford genaamd Brutus. Met Brutus heb ik een enkele show gelopen en met name gehoorzaamheidscursussen gedaan tot aan het landelijk GGB niveau. Met heel veel plezier deed ik de ene na de andere gehoorzaamheidscursus. Door mijn gedrevenheid en de manier van omgang met mijn hond viel ik op binnen de vereniging en werd mij gevraagd om als zijnde hulp instructeur les te geven bij de vereniging. Deze kans heb ik direct aangenomen en het beviel mij zo goed dat ik in 2011 de opleiding tot kynologisch instructeur heb gevolgd en sindsdien erkend gediplomeerd instructeur ben bij de Raad van Beheer.

In de daarop volgende jaren is ons gezin uitgebreid met Bully, een amerikaanse bulldog. Bully was een echte bulldog, alles op het gemak en een allemansvriend. Een hond waar je alles mee kon doen, hij vond het allemaal prima. Met Bully heb ik ook diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan. Helaas werd Bully ernstig ziek en hebben wij hem op 4-jarige leeftijd moeten laten inslapen.

Vervolgens is Merle, onze kruising border collie/duitse herder, bij ons terecht gekomen. Met Merle begonnen met puppy/gehoorzaamheidscursussen en vervolgens behendigheid. Tevens enkele workshops op verschillende hondensport gebieden bijgewoond. Merle gaat geregeld mee naar de cursus als ik moet les geven en gebruik haar dan als ‘voorbeeld hond’. Vaak vertelt het plaatje meer als woorden. Op dit moment ben ik actief met Merle in de wereld van de canicross.

In 2017 is Merle gedekt door een border collie reu en heeft zij een prachtig nest met 6 pups gekregen. Daar is 1 pup van bij ons blijven wonen en dat is Pip, onze clown van de roedel. Heel actief, leergierig en een hondje waar je de hele dag mee bezig kan zijn. Ook Pip heeft gehoorzaamheidscursussen gevolgd, een workshop hoopers en is mijn canicross maatje.

Sinds augustus 2021 hebben wij onze roedel uitgebreid met Saar. Met Saar ben ik startend in de agility en obedience waar we hopelijk ver gaan komen. Ze is een heel gedreven hondje en werkt graag voor me.

Gedurende de jaren heeft mij het gedrag van honden erg geïnteresseerd. De opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is dan ook de volgende stap die genomen is. Jaarlijks neem ik deel aan diverse bijeenkomsten en lezingen om mijn kennis op peil te houden, te verbreden en me nog steeds te verdiepen in het gedrag van de hond met de wetenschap van nu.

Per 1 januari 2022 zal Evelien mede eigenaar zijn van Hondenschool WAV en zullen wij samen alle taken op ons nemen omtrent de hondenschool.

Zoey en Fay

Mijn naam is Evelien Alberts en woon samen met mijn partner en twee kinderen in Zuid-Limburg. Bij ons thuis was het vroeger een echte beestenbende. Ik ben opgegroeid tussen de kippen, ganzen, konijnen, cavia’s, hamsters, vogels, katten, honden en paarden Ik hou ervan om met dieren samen te werken. Enkele jaren geleden startte mijn zoektocht naar een nieuwe hobby. Een nieuwe passie vond ik al vrij snel in de hondensport.

In 2018 werd ons gezin uitgebreid met onze border collie Fay. Fay is afkomstig uit een werklijn, maar heeft ook een perfecte “uit” knop. Fay is dol op zwemmen en houdt van lange wandelingen door het veld en bos. Ik ben met haar destijds gestart met de puppycursus bij Lisanne en heb veel van haar mogen leren. We gingen verder met de vervolg gehoorzaamheidscursussen en in juni 2019 kwam onze tweede border collie Zoey er al bij. Hoewel dit eerder dan gepland was, hebben we geen dag spijt van deze beslissing. Fay was destijds al een stabiele hond en een gemakkelijke puber. Zoey is eveneens afkomstig uit een werklijn. Ze is een blue merle, een echte grappige vlek. Ze heeft een enorme drive, Will to Please en een zachtaardig karakter. Als pup was ze onzeker en vond zij onbekende honden erg spannend. Ons doel tijdens de cursussen was gericht op het vergroten van haar zelfvertrouwen en het werken aan een stevige hond-baas relatie. Inmiddels train ik met beide honden op wedstrijdniveau FCI Obedience en Agility. Incidenteel bezoeken we daarnaast samen de schapen en volgen we verschillende workshops.

In 2019 heeft Lisanne mij benaderd met de vraag of ik als zijnde hulpinstructeur haar wilde ondersteunen bij de lessen van hondenschool WAV. Ik zag dit als een unieke kans om mijn eigen kennis op het gebied van honden verder te ontwikkelen en anderen te helpen bij de opvoeding van hun hond. In 2021 heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij HACR gevolgd en inmiddels ben ik bij de Raad van Beheer geregistreerd als Kynologisch Instructeur.

Ik geef wekelijks puppy-, gehoorzaamheid- en fun (agility) cursussen en zal jaarlijks bijscholingen gaan volgen. Beroepsmatig ben ik pedagoog, dus ook (toekomstige) gezinnen kan ik begeleiden bij uiteenlopende vragen of problemen over de combinatie kind & hond.

Graag zie ik jullie snel op de hondenschool voor een cursus, waar plezier en positief samen werken voorop staan!

Merle, Pip, Fay en Zoey

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op de hondenschool en dat wij de kennis die we hebben op gedaan gedurende de jaren met jullie kunnen delen.

Veel liefs,
Lisanne en EvelienSchuiven naar boven