Gedragstherapie

Gedurende de levensjaren van uw hond kan het zijn dat u tegen problemen omtrent het gedrag van uw hond aan loopt. Dit kunnen verschillende problemen zijn zoals bijvoorbeeld het uitvallen naar anderen honden/mensen/objecten, niet alleen kunnen zijn, problemen binnen het gezin/roedel enz. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Op het moment dat u het gedrag van uw hond als een probleem ervaart spreken we van probleemgedrag.

Gedragstherapie is een behandelwijze waarbij de emoties en opgedane ervaringen van de hond centraal staan. Het is belangrijk te achterhalen wat de oorzaak is van het ontstane probleemgedrag. Vervolgens gaan we doormiddel van positieve trainingsmethoden en oefeningen het gedrag in ieder geval verbeteren, het liefste volledig veranderen. Soms is het helemaal oplossen van probleemgedrag lastig, dit is mede afhankelijk om welk probleemgedrag het gaat en wat de oorzaak van het gedrag is. Het is wel belangrijk dat u, als eigenaar, er zich volledig voor inzet, dit zal het succes tot het oplossen van het probleemgedrag beduidend vergroten.

Mocht u tegen problemen aan lopen met uw hond en wilt u dit graag oplossen, is het mogelijk een consult aan huis te plannen. Hierbij komen wij het probleem beoordelen, bespreken wij met u de mogelijke oorzaak en stellen een behandel/therapieplan op. Gedurende 2 weken gaat u zelf aan de slag met de besproken therapie. Na 2 weken komen wij opnieuw aan huis om te kijken of er verbeteringen zijn. Hierbij kunnen wij het behandelplan aanpassen indien nodig.
Tussentijds is het altijd mogelijk persoonlijk contact met ons te hebben via mail/app/telefonisch.

De kosten voor gedragstherapie bedragen €225,-
Inbegrepen is een 1ste consult +/- 2 uur en een vervolg consult na 2 weken.
Tevens is er de mogelijkheid om tussentijds persoonlijk contact te hebben via app/mail/telefonisch.

Schuiven naar boven